Δαμιανού Εριφύλη

Η Εριφύλη Δαμιανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, διπλωματούχος Πιάνου και πτυχιούχος Θεωρητικών του Κρατικού Ωδείου Θες/νίκης και διπλωματούχος του Μουσικοπαιδαγωγικού Ινστιτούτου Zoltán Kodály Ουγγαρίας, από το οποίο αποφοίτησε με την τιμητική διάκριση Red Diploma. Σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας στην Ουγγαρία με καθηγητές τους Pêter Erdei, Eva Rosgonyi και Katalin Kiss. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με τους Αντώνη Κοντογεωργίου, Γιάννη Αδαμίδη, Ernst Koletschka και Doreen Rao. Ως μουσικοπαιδαγωγός παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και επιμορφώσεις σχετικά με τις διδακτικές προσεγγίσεις των Carl Orff και J. Dalcroze. Συμμετείχε ενεργά σε επιμορφωτικά προγράμματα εξειδίκευσης που αφορούν τον συσχετισμό της μάθησης με την λειτουργία του εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μ. Βρετανία.

 

Έχει διακριθεί ως Μαέστρος της Χορωδίας Κοριτσιών Παναγούδας Θεσσαλονίκης με πολλές συναυλίες, ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε επί σειρά ετών μαέστρος της Παιδικής και Μικτής χορωδίας του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» Θεσσαλονίκης και της Χορωδίας της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), την οποία ίδρυσε και διηύθυνε.  Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση.  Ως ερευνήτρια συμμετείχε ενεργά στο Πρόγραμμα Ψυχοακουστικής (I.PS.A.) του Α.Π.Θ. καθώς και στο διατμηματικό πρόγραμμα «Music and the Brain».  Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης της Α-Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.  Ως μουσικολόγος συνεργάστηκε με τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα», την Κρατική Ορχήστρα και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στη μουσικολογική επιμέλεια προγραμμάτων συναυλιών. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε Ελληνικά και ξένα μουσικοπαιδαγωγικά περιοδικά.  Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) .

Από το 1992 διδάσκει ως Ειδική Επιστήμων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. ,  ενώ από  τον Οκτώβριο του 2017 είναι και μαέστρος της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ.

Προσωπικό

Προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Βαβαΐτου Βασιλική

Μητρώο Εσωτερικών και Εξωτερικών Μελών του Τμήματος

Εκλογές-Εξελίξεις μελών ΔΕΠ