Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00

*Το ωράριο ενδέχεται να αλλάζει λόγω έκτακτων συνθηκών. Για όποια αλλαγή αναρτάται άμεσα ανακοίνωση.

*Για την επικοινωνία με το προσωπικό της βιβλιοθήκης παρακαλώ στείλτε e-mail.

Ταχυδρομική διεύθυνση

Βιβλιοθήκη Μουσικών Σπουδών
Σχολή Καλών Τεχνών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πανεπιστημιούπολη Θέρμης
57001 Θέρμη (Θεσσαλονίκης)

Επικοινωνία
Τηλ.: 2310 991822

Προσωπικό

  • Σοφία Τσοπάνη, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑrts – tsopani@mus.auth.gr
  • Αριστείδης Μπαζμαδέλης, Βιβλιοθηκονόμος MArts – bazma@mus.auth.gr

Σημαντικές σημειώσεις:

  1. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους λειτουργίας των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
  2. Η λειτουργία της νησίδας και του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης είναι σε αναστολή από 11/10/2021 σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμ. 119847/ΓΔ6, ΦΕΚ 4406/Β/24-9-2021 για τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι) μέχρι νεωτέρας.
  3. Μπορείτε να βρείτε εδώ πληροφορίες αναφορικά με τις εγκυκλίους που εκδίδονται από το Υπουργείο για τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
  4. Αναζητήστε στην ιστοσελίδα διάφορες ηλεκτρονικές αιτήσεις για διαδικασίες του συστήματος βιβλιοθηκών ΑΠΘ (ΒΚΠ)

Εγγραφή μελών βιβλιοθήκης

Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να είναι όλοι οι φοιτητές του ΑΠΘ, καθώς και οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών. Για την εγγραφή των μελών στο σύστημα βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, απαιτείται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης, αφού έχει παραληφθεί η ακαδημαϊκή ταυτότητα τους. Μαζί με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να αποσταλεί και φωτογραφία της ακαδημαϊκής ταυτότητάς και από τις δυο πλευρές στο παρακάτω e-mail: library@mus.auth.gr

Άτομα εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ ορίζονται ως εξωτερικοί χρήστες και μπορούν να εγγράφονται με πληρωμή συνδρομής.

Δανεισμός

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ανήκει στο σύστημα βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ και ακολουθεί τον ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας των βιβλιοθηκών Α.Π.Θ. Ο δανεισμός από την βιβλιοθήκη γίνεται μόνο με ραντεβού και είναι υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Αφού αναζητήσετε τα στοιχεία του υλικού που επιθυμείτε στο συλλογικό κατάλογο των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, υποβάλετε τη σχετική αίτηση.

Ο δανεισμός γίνεται με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Θα ειδοποιηθείτε από το προσωπικό για την παραλαβή του υλικού κατόπιν ραντεβού Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 -14:00.

Για μελέτη μη δανειζόμενου υλικού απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση κράτησης θέσης.

Μετά τον δανεισμό μπορούν να γίνουν μέχρι δύο (2) ανανεώσεις δανεισμού εκτός αν το βιβλίο / τεκμήριο ζητηθεί από άλλο χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση το μέλος ειδοποιείται να το επιστρέψει άμεσα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών κατά την παράδοση και παραλαβή υλικού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης και την επιτόπια μελέτη μη δανειζόμενου υλικού.

Η βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών λειτουργεί από το 1993. Η συλλογή της ανέρχεται στα περίπου 19.000 τεκμήρια και περιλαμβάνει ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία στους κλάδους της μουσικολογίας και της μουσικής παιδαγωγικής, βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, αλλά και άλλων τεχνών (θέατρο, χορό, τεχνολογία, ψυχολογία, λογοτεχνία κα). Διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έντυπων μουσικολογικών και μουσικοπαιδαγωγικών επιστημονικών περιοδικών. Επίσης, έχει συλλογές από παρτιτούρες μουσικών έργων διαφόρων ειδών και συνθέσεων, σειρές απάντων διαφόρων συνθετών, μικροφίλμς χειρογράφων βυζαντινής μουσικής, χειρογράφων μουσικής Ελλήνων συνθετών και άλλα.

Συλλογές Βιβλιοθήκης

Βιβλία9000
Πληροφοριακό υλικό600
Παρτιτούρες1500
CD μουσικής2500
DVD350
Παλαίτυπα160
Διπλωματικές εργασίες φοιτητών1500
Διδακτορικές διατριβές70

Στη βιβλιοθήκη λειτουργεί υπηρεσία ψηφιακού αποθετηρίου (DSpace) που περιλαμβάνει τα κείμενα των διπλωματικών, καθώς και ακυκλοφόρητες και μοναδικές ηχογραφήσεις (ήχου και εικόνας) δημοτικών κυρίως, αλλά και άλλων τραγουδιών που συλλέχθηκαν στα πλαίσια εκπόνησης διπλωματικών εργασιών των φοιτητών του Τμήματος. Επίσης, περιέχει ψηφιοποιημένο και τεκμηριωμένο αρχειακό υλικό του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη βιβλιοθήκη.

H βιβλιοθήκη λειτουργεί στους χώρους της ένα μικρό μουσείο. Στις προθήκες του εκτίθενται μουσικά όργανα διαφόρων ειδών με αντίγραφα αρχαιοελληνικών οργάνων, διεθνή όργανα καθώς και μια πλούσια γκάμα παραδοσιακών οργάνων από Έλληνες κυρίως κατασκευαστές. Επίσης σπάνια παλαίτυπα βιβλίων, καθώς και παρτιτούρες σύγχρονων συνθέσεων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Βεβαίωση βιβλιοθήκης για την ορκωμοσία

Οι φοιτητές οι οποίοι είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης των σπουδών τους έχουν την υποχρέωση να επικοινωνήσουν με την βιβλιοθήκη μετά την εξέταση της διπλωματικής τους εργασίας για την παραλαβή σχετικής βεβαίωσης ορκωμοσίας, τουλάχιστον 10 μέρες πριν την ημερομηνία ορκωμοσίας. Για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις παρακαλώ συμβουλευτείτε τις αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω:

Αναλυτικές πληροφορίες


Bebaiwsi-orkomosias-bibliothiki

Κατεβάστε το PDF

Λυπούμαστε, δεν ήταν δυνατή η εμφάνιση του εγγράφου PDF. Μπορείτε να δείτε το PDF εδώ: https://www.mus.auth.gr/website/wp-content/uploads/2021/10/Bebaiwsi-orkomosias-bibliothiki.pdf


Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Bebaiwsi-orkomosias-bibliothiki

Είδος αρχείου: pdf172.44 KB

Κατεβάστε το αρχείο

Υποσελίδες