Ημερίδα διδακτορικών φοιτητών: Συστηματική και ιστορική μουσικολογία

Διαδικτυακά

Η τελευταία από τη φετινή σειρά ημερίδων των υποψήφιων διδακτόρων του τμήματος Μουσικών Σπουδών, Α.Π.Θ.. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει θέματα νεοελληνικής ιστορικής μουσικολογίας, καθώς και μουσικής θεωρίας και αντίληψης. Διαδικτυακά: https://authgr.zoom.us/j/96245131327?pwd=Mnc5OFVib1J0RHZZQjgrR3BMMVFndz09

«Ρόδον το αμάραντον». Κειμήλια από την παράδοση της Βυζαντινής και Ανατολικής Μουσικής

Διαδικτυακά

Εκδήλωση-σεμινάριο με ύμνους και τροπάρια για την Παναγία από τη βυζαντινή μουσική παράδοση και κομμάτια από το ρεπερτόριο της Λόγιας Μουσικής της Πόλης και αναφορικά με το 1821. Συμμετέχουν: Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής "Χρυσορρήμων" του Τ.Μ.Σ., Σχήμα Κλασικής Ανατολικής Μουσικής … Διαβάστε περισσότερα "«Ρόδον το αμάραντον». Κειμήλια από την παράδοση της Βυζαντινής και Ανατολικής Μουσικής"

ΜΙΤΟΣ – Ένα εργαλείο έρευνας και παιδείας για την ελληνική μουσική

Διαδικτυακά

H παρούσα ομιλία εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων του Εργαστηρίου Έρευνας Μουσικής Εικονογραφίας του Α.Π.Θ. Αφορά σε μια πολύτιμη κληρονομιά, την ψηφιακή βάση δεδομένων ΜΙΤΟΣ του Αρχείου Μουσικής Εικονογραφίας. Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό «κατάλογο» μαρτυριών για την ελληνική μουσική από την … Διαβάστε περισσότερα "ΜΙΤΟΣ – Ένα εργαλείο έρευνας και παιδείας για την ελληνική μουσική"

Αόρατες Ιστορίες 2021: Παρουσιάσεις Ομάδων

Διαδικτυακά

Το μάθημα «Αόρατες Ιστορίες: Θέματα τεκμηρίωσης και ιστοριογραφίας της μουσικής μετά τον 20ο αιώνα» εστιάζεται σε ζητήματα ιστορικής καταγραφής, τεκμηρίωσης & αφήγησης του παρόντος και του πρόσφατου παρελθόντος, μέσα από την κριτική διερεύνηση των «κενών» της σύγχρονης μουσικής ιστοριογραφίας. Μέσα … Διαβάστε περισσότερα "Αόρατες Ιστορίες 2021: Παρουσιάσεις Ομάδων"