Φόρτωση Εκδηλώσεις

Επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

26 Οκτωβρίου | 18:00 - 20:00

Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Την τελετή θα ανοίξει η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου σε χορωδιακή επεξεργασία Χρήστου Σαμαρά, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Χρήστο Ζερεφό, με τίτλο «Η σημασία των κλιματικών συνθηκών στον υπεράνθρωπο ηρωισμό των Ελλήνων στα χρόνια της Παλιγγενεσίας και στο Έπος του ’40».

Στη συνέχεια, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, συνοδεία οργανικού συνόλου φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη.

Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Οκτωβρίου
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
https://www.auth.gr/video/video-episimos-eortasmos-tis-imeras-toy-po/

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Θεσσαλονίκη, 54124 Greece
View Χώρος Διεξαγωγής Website

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Πρόγραμμα

Είδος αρχείου: pdf91.05 KB

Κατεβάστε το αρχείο