Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ελληνική Επανάσταση: Έντεχνη Ευρωπαϊκή και Νεοελληνική Μουσική

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

10 Νοεμβρίου | 19:00 - 20:30

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς, οργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην εθνική παλιγγενεσία με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού. Διακεκριμένοι ομιλητές, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και κάθε Τετάρτη στις 19:00 αναλύουν όλες τις πτυχές μιας από τις συγκλονιστικότερες και ηρωικότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

– Θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν την Ελληνική Επανάσταση στην ιστορική, κοινωνική και οικονομική της διάσταση.
– Θα εμβαθύνουν στο ιδεολογικό και πνευματικό υπόβαθρο, που οδήγησε στην Επανάσταση καθώς και την οργάνωση και μετέπειτα πορεία του νεοσύστατου Κράτους.
– Θα αξιολογήσουν και θα συνδέσουν τα 200 τελευταία χρόνια του Ελληνικού Κράτους με την πορεία του έθνους μας από τα βάθη της αρχαιότητας, με συνδετικό κρίκο τη Γλώσσα μας και την Παράδοση μας.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 θα παρουσιαστεί η ομιλία “Ελληνική Επανάσταση: Έντεχνη Ευρωπαϊκή και Νεοελληνική Μουσική” από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Γιώργο Σακαλλιέρο.

Διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Καλαμαριάς (https://kalamaria.gr/event/έναρξη-διαλέξεων-2η-περίοδος-5η-διάλεξ-2/) και στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sgrLsVxeFhM)

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Νοεμβρίου
Ώρα:
19:00 - 20:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://kalamaria.gr/event/έναρξη-διαλέξεων-2η-περίοδος-5η-διάλεξ-2/

Χώρος Διεξαγωγής

Διαδικτυακά

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Αφίσα

Είδος αρχείου: pdf541.66 KB

Κατεβάστε το αρχείο