Φόρτωση Εκδηλώσεις

Αόρατες Ιστορίες 2021: Παρουσιάσεις Ομάδων

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

7 Ιουνίου | 18:00 - 20:00

Το μάθημα «Αόρατες Ιστορίες: Θέματα τεκμηρίωσης και ιστοριογραφίας της μουσικής μετά τον 20ο αιώνα» εστιάζεται σε ζητήματα ιστορικής καταγραφής, τεκμηρίωσης & αφήγησης του παρόντος και του πρόσφατου παρελθόντος, μέσα από την κριτική διερεύνηση των «κενών» της σύγχρονης μουσικής ιστοριογραφίας.

Μέσα από 13 εβδομαδιαίες συναντήσεις, βιβλιογραφικές αναγνώσεις και πρωτότυπες ασκήσεις, οι φοιτητές-τριες συγκρότησαν ομάδες, έψαξαν τι ‘λείπει’ από υπάρχουσες ιστορίες της μουσικής, και εξερεύνησαν το γιατί. Συνδύασαν τεχνικές και μεθόδους από τη μουσικολογία, τις ηχητικές σπουδές και άλλες επιστήμες, για την διατύπωση ‘αποριών’ της μουσικής ιστορίας και την παραγωγή νέων πρωτογενών καταγραφών &  πρωτότυπων αφηγήσεων. Πειραματίστηκαν στην πράξη με την κατασκευή βιογραφιών (πραγματικών και φαντασιακών), με την μικρο-ιστορική καταγραφή και την διερεύνηση της αισθητηριακής μνήμης, καθώς και με την κριτική αποδόμηση της έννοιας του Αρχείου, μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές.

Στην τελευταία συνάντηση της χρονιάς, οι τέσσερις ομάδες που ολοκλήρωσαν το μάθημα παρουσιάζουν μια ανοιχτή, αναστοχαστική επισκόπηση της πορείας τους.

Σύνδεσμος για συμμετοχή στη συνάντηση:

https://authgr.zoom.us/j/94064939241?pwd=UzFrMTIwOHlPL3orczM4eHUwVmJQdz09

Meeting ID: 940 6493 9241

Password: 733168

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Ιουνίου
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Διαδικτυακά

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Πρόγραμμα

Είδος αρχείου: pdf180.12 KB

Κατεβάστε το αρχείο

Τελευταίες εκδηλώσεις