Πειραματική & Αυτοσχεδιαζόμενη Μουσική

Συντονισμός: Δανάη Στεφάνου

Interference (noise:muse 2016), Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Φωτό: Mάνος Καρυστηναίος.

Τα σ.π.Α.Μ., ή αλλιώς τα Σύνολα Πειραματικής & Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, ξεκίνησαν να λειτουργούν επίσημα το 2017, υπό τον συντονισμό της αναπληρώτριας καθηγήτριας Δ. Στεφάνου, και ως απόρροια πολυάριθμων άτυπων συνόλων που προέκυψαν την τελευταία δεκαετία από τα μαθήματα Πειραματικής Μουσικής, Κριτικής Αισθητικής και Αυτοσχεδιασμού.

Αφίσα από την κοινή συναυλία Συνόλων Πειραματικής & Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής & Συνόλων Μουσικής Δωματίου, στις Βραδιές Τέχνης ΑΠΘ (2019). Σχεδιασμός: Eύα Ματσίγκου.

Η σύσταση των συνόλων μεταβάλλεται ανά εξάμηνο και αποτελείται από διακριτές ομάδες που δουλεύουν μαζί και ξεχωριστά, ερμηνεύοντας σύγχρονο και ιστορικό ρεπερτόριο συνθέσεων ανοιχτής φόρμας και αναπτύσσοντας τις δικές τους πρωτότυπες δράσεις και συνθέσεις. Έχουν πραγματοποιήσει εως τώρα συναυλίες, εφήμερες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις μέσα και έξω από το ΑΠΘ, σε μουσεία (ΜΟΜus – Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης), στο δημόσιο χώρο & στο διαδίκτυο, καθώς και στο πλαίσιο τοπικών φεστιβάλ και συνεδρίων. Κάθε χρόνο, τα μέλη των συνόλων συμμετέχουν επίσης στις δραστηριότητες της ερευνητικής ομάδας noise:muse, αναπτύσσοντας πειραματικά projects καλλιτεχνικής έρευνας.

http://noisemuse.mus.auth.gr

https://vimeo.com/noisemuse