Eξετάσεις & κατάθεση εργασιών στο μάθημα “Ιστορία της Μουσικής (20ος αιώνας – σήμερα)”

21 / 01 / 2021

Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει στην πλατφόρμα e-learning, με παράλληλη χρήση της πλατφόρμας zoom για οδηγίες και επίλυση αποριών. Για τη συμμετοχή, απαιτείται να κάνετε είσοδο και στις δύο πλατφόρμες μέσω ιδρυματικού λογαριασμού. Συνιστάται σύνδεση από προσωπικό υπολογιστή. Αν αυτό είναι αδύνατο, η πρόσβαση μπορεί να γίνει και από κινητό ή tablet. Η χρήση κάμερας δεν είναι απαραίτητη.

Η εξέταση έχει δύο μέρη. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μαθήματος.

  • Mέρος Α΄ (μέγιστη διάρκεια 2 ώρες):  θέμα ανάπτυξης σύντομου γραπτού δοκιμίου (700-1000 λέξεις) με ανοικτά βιβλία (50%)
  • Mέρος Β΄ (30 λεπτά): quiz με ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων πάνω σε ακουστικό παράδειγμα  (50%). Το μέρος αυτό αντικαθιστά την παλαιότερη μορφή προφορικής εξέτασης.

Όσα άτομα δήλωσαν και παρουσίασαν εργασίες εντός του χειμερινού εξαμήνου 2020-21, απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στο Μέρος Α’ της εξέτασης, εφόσον καταθέσουν την εργασία τους στην εφαρμογή ΄Κατάθεση Εργασιών 2021’ στο e-learning (ενότητα Εργασίες). Η εφαρμογή έχει ενεργοποιηθεί από τις 20/1 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:59 στις 3/2.

Όσα άτομα δεν συμμετείχαν στις παραδόσεις του μαθήματος παρακαλούνται να διαβάσουν το αρχείο «Πληροφορίες Μαθήματος» στο e-learning. Η ύλη για τις εξετάσεις βρίσκεται στο φάκελο «Υλικό Μαθημάτων», και συνίσταται σε διάβασμα προτεινόμενων πηγών (από συγγράμματα του μαθήματος και από τη μουσική εγκυκλοπαίδεια Grove music online), προσωπική έρευνα ενδεδειγμένων όρων σε διαδικτυακές πηγές και στη βιβλιογραφία του μαθήματος, και ακρόαση ενδεικτικών μουσικών παραδειγμάτων που βρίσκονται αναρτημένα σε μορφή συνδέσμων στο youtube.

Οδηγίες συμμετοχής στην εξέταση (Tετάρτη 3/2, 18:30-21:30):

  1. H εξέταση ξεκινάει στις 18:30 αυστηρά για όλες-ους, με προφορικές οδηγίες και διευκρινίσεις μέσω zoom.
  2. Εισέρχεστε στο zoom βάζοντας τα στοιχεία (προσωπικό username + password) του ιδρυματικού σας λογαριασμού ΑΠΘ, και στη συνέχεια ανοίγετε τον σύνδεσμο του μαθήματος: https://authgr.zoom.us/j/98880863912?pwd=NnNxWTd1Y2dyRDdUcEVYQW9DQVR3Zz09 (Meeting ID: 988 8086 3912 Passcode: 226061) Σε περίπτωση που δεν έχετε ξανασυνδεθεί στο μάθημα μέσω του zoom, μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ: https://it.auth.gr/el/node/4953)
  3. Eισέρχεστε στο e-learning του μαθήματος (https://elearning.auth.gr/course/view.php?id=5115) με τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού.
  4. Το μέρος Α’ της εξέτασης (δοκίμιο) διαρκεί 2 ώρες. Το θέμα θα είναι διαθέσιμο στην αρχική σελίδα του μαθήματος από τις 18:30 στις 3/2 και θα παρουσιαστεί και μέσω zoom.  Θα έχετε στη διάθεσή σας 2 ώρες για να γράψετε και να ανεβάσετε στο e-learning ένα σύντομο δοκίμιο (700-1000 λέξεις), με αναφορές σε συγκεκριμένες πηγές από τη βιβλιογραφία του μαθήματος ή/και σε προσωπικές σημειώσεις από τις παραδόσεις. Tα δοκίμια μπορούν να γραφτούν στον υπολογιστή και στη συνέχεια να κατατεθούν σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου ή χειρόγραφα και στη συνέχεια να φωτογραφηθούν και να αναρτηθούν ως αρχεία εικόνας (αρκεί να είναι ευανάγνωστα). Αναλυτικότερες οδηγίες θα δοθούν κατά την έναρξη της εξέτασης.
  5. Το μέρος Α’ θα ολοκληρωθεί στις 20:45. Όσα άτομα έχουν επιλέξει εργασίες έναντι του μέρους Α’, μπορούν να ανεβάσουν τις εργασίες τους στην ενότητα Εργασίες > Κατάθεση Εργασιών 2021 την ίδια ώρα (αν δεν το έχουν κάνει νωρίτερα). Προς αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου κατά την ώρα της εξέτασης, η εφαρμογή για τις εργασίες θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:59. 
  6. Το μέρος Β’ της εξέτασης (quiz) διαρκεί 30 λεπτά. Το quiz θα ανοίξει στην αρχική σελίδα του μαθήματος στο e-learning στις 21:00 και θα κλείσει στις 21:30.
  7. Λόγω τoυ χρονικού προγραμματισμού που γίνεται από το Κέντρο Δικτύου ΑΠΘ για τις εξετάσεις κάθε Τμήματος, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στην προγραμματισμένη έναρξη της εξέτασης, οπότε παρακαλείστε να συνδεθείτε στην ώρα σας.      

Κατ’εξαίρεση, φοιτητές-τριες που εξετάστηκαν ή κατέθεσαν εργασία στο μάθημα τα έτη 2019-20 ή 2018-19 και έχουν εκκρεμότητα μόνο στο μέρος του quiz (πρώην προφορική εξέταση), μπορούν να συμμετέχουν απευθείας στο μέρος Β΄, εφόσον έρθουν σε έγκαιρη συνεννόηση με τη διδάσκουσα (με μήνυμα στο dstefano@mus.auth.gr πριν την εξέταση). Η δυνατότητα συμμετοχής μόνο σε ένα μέρος της εξέτασης δεν παρέχεται σε φοιτητές-τριες που πρόκειται να εξεταστούν στο μάθημα για πρώτη φορά.

Καλή επιτυχία!


share