Κύκλος Διαλέξεων: Η καλλιτεχνική έρευνα στο πεδίο του ήχου και της μουσικής

Διαδικτυακά

Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2021 (Δευτέρα 19:00-21:00) Σειρά οκτώ διαδικτυακών διαλέξεων και συζητήσεων, ανοικτών στο κοινό, που επικεντρώνονται στην καλλιτεχνική έρευνα στο πεδίο της μουσικής και του ήχου μέσα από τις πρακτικές των ίδιων των καλλιτεχνών και τη σκέψη τους. Μιλούν οι … Διαβάστε περισσότερα "Κύκλος Διαλέξεων: Η καλλιτεχνική έρευνα στο πεδίο του ήχου και της μουσικής"

Ελληνική Επανάσταση: Έντεχνη Ευρωπαϊκή και Νεοελληνική Μουσική

Διαδικτυακά

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς, οργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην εθνική παλιγγενεσία με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού. Διακεκριμένοι ομιλητές, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και κάθε Τετάρτη … Διαβάστε περισσότερα "Ελληνική Επανάσταση: Έντεχνη Ευρωπαϊκή και Νεοελληνική Μουσική"

Τριήμερο αφιέρωμα στον συνθέτη Γ. Α. Παπαϊωάννου

Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Τριήμερο αφιέρωμα στη μουσική και στη δημιουργική πορεία του μεγάλου συνθέτη και παιδαγωγού Γιάννη Α. Παπαϊωάννου στην Καβάλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του CosmoClassical του Cosmopolis Festival Καβάλας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαλέξεις για το συνθετικό και διδακτικό του έργο … Διαβάστε περισσότερα "Τριήμερο αφιέρωμα στον συνθέτη Γ. Α. Παπαϊωάννου"

Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Συμμετοχή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το … Διαβάστε περισσότερα "Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση"

11ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2 Θεσσαλονίκη

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής, στο πλαίσιο του Κύκλου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΟΜΜΘ, προσφέρει για 11η διοργάνωση την ευκαιρία σε 10 νέους συνθέτες να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας νέα έργα για κουϊντέτο πνευστών σε Α' παγκόσμια εκτέλεση. Το Εργαστήρι είναι … Διαβάστε περισσότερα "11ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής"

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του ΑΠΘ

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου με συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με ένα πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική. Συμμετέχουν: Χορωδία Γιάννης … Διαβάστε περισσότερα "Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του ΑΠΘ"